Volledig scherm
Francis Everduim uit Zwolle kan vanavond Miss Nederland worden. © Olaf Kraak (ANP)

Zwols Pathé-meisje Francis (21) kan Miss Nederland worden

ZWOLLE / HILVERSUM - Voor de 21-jarige Francis Everduim kan maandagavond een meisjesdroom in vervulling gaan. In Hilversum strijdt ze samen met elf andere kandidaten om de felbegeerde titel van Miss Nederland.​

In de finale moet Everduim zich onderscheiden tijdens meerdere rondes. Als eerste is de voorstelronde aan de beurt. In deze ronde leert de jury de geboren en getogen Zwolse beter kennen. Hierna volgen nog vier catwalkrondes in o.a. bikini en galakledij.

Voortraject
De 21-jarige Zwolse bereikte de finale door een zenuwslopende selectiedag te overleven. ,,Daar deden honderd meiden aan mee en dat werd toen gelijk teruggebracht tot vijftien deelnemers,'' verduidelijkt de 21-jarige Everduim.

Ibiza
De finaliste was ter voorbereiding op de grote finale ook nog enkele dagen op Ibiza voor fotoshoots en modellenwerk. ,,Wij gingen met vijftien kandidaten naar Ibiza voor de opening van een hotel. Daar vielen toen ook nog drie deelnemers af.''  

Bioscoop
Naast het modellenwerk werkt de Zwolse ook nog bij de plaatselijke Pathé in Zwolle. ,,Dat is nu wel wat minder geworden, omdat ik het nu druk heb met mijn studie en modellenwerk. Gelukkig heb ik hele lieve flexibele collega's. Zij zijn vanavond ook aanwezig bij de finale. Dat vind ik echt heel leuk,'' lacht de kersverse communicatiestudente.

RTL Late Night
Wie het mooiste meisje van Nederland is, wordt vanavond in Studio 21 bekendgemaakt. De uitreiking vindt omstreeks 22:30uur plaats. RTL Late Night schakelt bij dit slotonderdeel rechtstreeks naar Hilversum voor de bekendmaking.

Kansen
Hoe de communicatiestudente aan de Hogeschool Windesheim ervoor staat, vindt ze lastig in te schatten. ,,Alle meiden zijn erg knap en iedereen heeft wel iets unieks. Ik ga mij proberen te onderscheiden door vooral te genieten. Als ik geniet dan straal ik dat uit,'' biecht de 21-jarige studente op.

Miss Universe
Mocht Everduim gekroond worden tot Miss Nederland dan kan ze dat niet tot in de vroege uurtjes vieren. ,,De dag erna heb je gelijk een lange persdag. Dan ga je 's ochtends vroeg al langs bij de radioshow van Giel Beelen,'' vertelt de 21-jarige finaliste. De winnares van vanavond stroomt vervolgens door naar de Miss Universe-verkiezing, al heeft ze zich daar nog niet heel erg in verdiept. ,,Volgens mij is nog niet bekend wanneer dat is, maar ik dacht dat die verkiezing op de Filipijnen is,'' vertelt de Zwolse.

Als de Pathé-medewerkster vanavond niet wint dan is ze niet getreurd. Everduim: ,,Dit avontuur heeft mij al zoveel gebracht. Als ik het niet word dan kan ik tevreden terugkijken op de mooie ervaring die ik heb opgedaan'' 

De presentatie wordt vanavond verzorgd door Kim Kötter en Viktor Brand. Een jury bestaande uit o.a. Albert Verlinde, Willieam Rutten, Kristina Bozilovic en Frits Wester vellen het eindoordeel over de finalisten.

Volledig scherm
© ANP