Volledig scherm
© Thinkstock

Zwolse basisscholen roepen geen vervanger op bij ziekte

ZWOLLE - Basisschoolleerlingen die vrij krijgen, omdat hun leraar ziek is. Bij de basisscholen die zijn aangesloten bij Open Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ) kan dat sinds het begin van dit schooljaar zomaar gebeuren.

Om binnen het beschikbare invallersbudget te blijven, wordt er op de eerste ziektedag van een groepsleerkracht geen vervanging geregeld. "Dat houdt in dat de directie van de school voor die dag een passende oplossing bedenkt", legt Arie de Wit, algemeen directeur primair onderwijs bij Open Onderwijs Zwolle (OOZ) uit.

Vrij
Eén van de mogelijke oplossingen is om leerlingen een dag vrij te geven. "Er wordt dan aan de ouders gevraagd hun kind thuis te houden als dit mogelijk is", stelt hij. Een andere optie is het verdelen van leerlingen over andere groepen. Ook kan een leraar, die normaal andere taken heeft, worden vrijgesteld van die taken en voor die dag de groep overnemen. "Op de tweede dag wordt er wel een vervanger geregeld, als dat nog nodig is", stelt De Wit.

Het gaat om een tijdelijke maatregel, die tot het einde van 2016 van kracht blijft. Die maatregel is ingevoerd om binnen het beschikbare invallersbudget van dit jaar te blijven.

Volledig scherm
Basisschool St-Nicolaas te Boerdonk. Peuters krijgen les in lokaal van kleuters. © Van Assendelft

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-1
AZAZ
away logo