Volledig scherm
Aan de gevel van Coolcat wordt gewerkt. © eigen foto

Zwolse Diezerstraat een bouwplaats

ZWOLLE - De Zwolse Diezerstraat is deze weken veranderd in een bouwplaats. Onder meer Coolcat, Van Haren en The Sting gaan op de schop.

Het snerpende geluid van een slijptol weerkaatst tegen de gevels van de Diezerstraat in Zwolle. Voor het nieuwe winkelpand van modezaak Coolcat zijn mannen op steigers de gevel aan het opknappen. Een paar deuren verderop staat elektricien Bas van de Kuit van Kersten Retail tegen een lege etalage. Hij roert door een kop koffie, terwijl de dertiger naar de bouwplaats kijkt die normaliter doorgaat voor modezaak The Sting.

Dé winkelstraat van Zwolle heeft deze weken wel wat weg van een bouwplaats. Niet zo vreemd, vindt Van de Kuit, die deze weken als montageleider in het het twee verdiepingen tellende pand opereert. "Veel mensen zijn op vakantie, er is minder winkelend publiek. Dit is een goed moment." De winkel heropent 25 augustus, een hoogtepunt dat Coolcat komende vrijdag al beleeft in het voormalig pand van Blokker. "Onze huidige locatie is te klein. Dat we juist op dit moment verhuizen komt gewoon goed uit, omdat dit pand beschikbaar kwam", zegt assistent bedrijfsleider Mandy Gernaat uit Wapenveld.

Een stuk verderop in de winkelstraat staan ballonnen voor de ingang van Douglas, de geurtjeswinkel is sinds vandaag weer open. Ook al na een flinke verbouwing. En dan blijft een ander groot project nog onbenoemd, de verhuizing van Van Haren. De schoenenzaak zit vanaf 3 september een deur verderop, in het voormalig pand van Miss Etam. Maar niet voordat dat van boven tot beneden uitgekleed en weer opgebouwd wordt.