Volledig scherm
Oud-journalisten Adri van Drielen en Steven ten Veen maakten een paar jaar geleden een boek over het werk van Jan Drost (rechts). © Frans Paalman

Zwolse fotograaf Jan Drost hoort bij toeval over 'zijn' expositie

ZWOLLE - Een fototentoonstelling openen, zonder dat de fotograaf weet dat zijn foto's worden gebruikt. Het overkwam Zwollenaar Jan Drost bijna. "Toevallig liep ik woensdagochtend in het Historisch Centrum Overijssel, anders had ik het in de krant moeten lezen."

Wat is er aan de hand? Vanaf zondag is in het Stedelijk Museum Zwolle de mini-expositie 'PEC in de jaren 70 en 80'. Uit archieven worden foto's van Jan Drost gebruikt. Maar door miscommunicatie is men vergeten dat aan hem te melden. "Niet normaal. Ik ben er zeer ontstemd over", zegt Drost.

's Middags werd de fotograaf in ruste al opgebeld door Stedelijk Museum-directeur Marc den Hertog. "Hij bood duizendmaal excuses aan. Voor mij is de kou uit de lucht. Ik vind het ook sneu om mijn foto's terug te trekken en de expositie af te blazen. Maar nu ik van de expositie weet, ga ik zondag wel kijken."

Museumdirecteur Marc den Hertog was niet bereikbaar voor een reactie.