Volledig scherm

Zwolse genomineerd voor Talent Top 100 Opzij

ZWOLLE - De Zwolse Rineke Derksen is genomineerd door opinieblad Opzij als vrouwelijk aanstormend talent. Met de Top 100 wil Opinieblad Opzij het onderwerp topvrouwen op de agenda zetten.

Met de lijst voor Talent geeft Opzij aandacht aan vrouwelijke aanstormende talenten die niet per se een formele machtspositie hebben, maar wel zeer invloedrijk zijn. Dat kunnen vrouwen zijn die kans maken om een van de komende jaren in de Top 100 te komen, maar ook dames die in de informele sfeer grenzen doorbreken en zo iets betekenen voor de maatschappij.

Hoogbegaafd
Rineke is 9,5 jaar geleden gestart met haar eigen bedrijf. Vanuit haar bedrijf begeleidt zij hoogbegaafde kinderen, hun ouders en docenten, in groepen en op individuele basis. Dit soort bedrijfjes zijn de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten, maar Rinekes benadering is anders dan die van de meeste. Zij focust niet op de cognitieve kant van hoogbegaafdheid, maar op de vraag wat kinderen nodig hebben om op te groeien tot volwassen mensen die in balans zijn, blij zijn met de keuzes die ze maken, welke keuzes dit ook zijn.

Meisjes
Speciale aandacht heeft ze hierbij voor meisjes die zich 'verstoppen', het liefst op willen gaan in de massa, en zichzelf niet echt durven laten zien. Dit is iets wat je veel tegenkomt bij hoogbegaafde meisjes. Voor deze meiden organiseert ze in haar bedrijf GelukkigHB regelmatig meidendagen, waar elke keer veel meiden op af komen.

Australië
Rineke is begonnen met het aanbieden van groepen en begeleiding in Zwolle. Al snel kwamen mensen bij haar vanuit het hele land. Ondertussen biedt ze een training aan aan professionals om zelf groepen en begeleiding volgens haar aanpak op te zetten, en zijn er op verschillende plekken in Nederland, België en Australië succesvolle GelukkigHBkids groepen gestart. De boeken die Rineke heeft geschreven over hoogbegaafdheid worden op dit moment in meerdere talen vertaald.

Hier kun je stemmen op Rineke Derksen.