Volledig scherm
Getuigen leggen een verklaring af bij de politie © Janske Mollen

Zwolse klokkenmaker Willem overvallen in eigen winkel

ZWOLLE - Klokkenmaker Willem aan de Madurastraat in Zwolle is vrijdagochtend overvallen. De politie is een burgernetactie gestart na de overval en zocht enige tijd met een helikopter boven de Indische Buurt en het centrum. Inmiddels is de burgernetactie ingetrokken, maar is de dader nog niet gevonden.

Een paar honderd euro heeft de dader meegenomen uit de klokkenmakerwinkel. Boven de winkel woont Willem samen met zijn vrouw. Bij de overval raakte hij gewond. Hij heeft een wond op zijn achterhoofd. Volgens buurtbewoners stond een man, eind twintig, naast het pand van de klokkenmaker op wacht. ,,Ik heb hem nog begroet. Hij zei gewoon 'hoi' terug'', zegt een buurtbewoner. Een jongetje uit de buurt beweert dat hij de verdachte rond half 10 al zag. 

De dader is een getinte man met een gezet postuur. Dat zegt de politie. Hij draagt een trainingspak met rode vlekken. Volgens getuigen had hij sportschoenen aan en trok hij na de overval een zwart jasje aan. Hij vluchtte richting de Thomas a Kempisstraat. Bij de overval is een nep wapen gebruikt. 

Volgens buurtbewoners was de dader niet alleen. Getuigen zagen een man posten op de hoek bij de Vechtstraat en de Billitonstraat. Mogelijk is er een derde verdachte. Een man die verderop in de straat woont heeft videobeelden omdat hij een camera in de auto had.