Volledig scherm
© Frans Paalman

Zwolse koning van de vrije trap test profs uit bij Fox

ZWOLLE - “Op school zeiden ze: het wordt toch niks met jou. Daar denk ik dan aan terug als ik bijvoorbeeld bij Humberto Tan aan tafel mag schuiven.” Vrije trappenkoning Bas van Velzen is bezig met een nieuw programma voor FOX Sports en lanceert volgende week zijn eigen kledinglijn.

"Wat veel mensen niet weten, is dat ik al zes jaar filmpjes maak en die op mijn eigen YouTubekanaal ‘Vvbasvv’ plaats. Mijn filmpjes werden opgemerkt door de populaire Facebookpagina Freekickerz, en één filmpje kreeg bijna vijf miljoen views. Dat explodeerde echt. Ik stond toen ook in veel kranten en werd benaderd door een van de sponsors van Liverpool of ik wilde komen om een geintje uit te halen met de voetballers daar. Balotelli, Lambert, Corini en Markovic dachten mij een voetbalclinic te geven, maar zij werden zelf verrast doordat ik alle ballen in het doel trapte. Dat was al een hele aparte ervaring en die video werd ook weer flink bekeken. Toen zat ik ineens bij Humberto Tan aan tafel voor RTL Late Night."

Veranderd
"Mijn leven is nu wel heel anders. Ik doe van alles en kom op heel veel plekken. Ik heb bijvoorbeeld een campagne voor Vodafone gedaan met Luuk de Jong en ik was vorige week nog op de televisie te zien in Japan. Ik werd via Skype geïnterviewd. Ook ben ik nu bezig met opnames voor FOX Sports, ik ga alle eredivisieclubs af en neem met drie spelers vrije trappen. Daar komt dan uiteindelijk een winnende club uit. Ik test ook schoenen voor merken als Nike en Adidas en maak daar dan filmpjes van. En volgende week lanceer ik mijn kledinglijn. Ik begin met twee type t-shirts met mijn logo er op.

De vrij trappenspecialist Bas van Velzen uit Zwolle gaat profvoetballers uit de eredivisie uitdagen in een vrije trappen-challenge op Fox sports.