Volledig scherm
In het pand waar ook de Sligro is gevestigd, komt het nieuwe vermaakcentrum. Foto Frans Paalman

Zwolse Sligro roept brood en mueslibolletjes met plastic terug

ZWOLLE - Na een waarschuwing van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA roept ook de Sligro in Zwolle de dagverse broden, broodjes en mueslibollen van het merk Lambert en Trommelen terug, die maandag zijn verkocht.

In de broden, die te koop waren bij groothandel Sligro en supermarktketen Emté, kunnen harde stukjes plastic zitten, waarschuwt de NVWA. Het gaat om de producten waarop volkorenmeel als ingrediënt staat vermeld en die verkocht zijn op maandag 15 augustus. De winkelketens adviseren mensen die het brood of de broodjes al hebben gegeten om contact op te nemen met hun huisarts.

"Bij ons zijn direct alle broden uit de winkelschappen gehaald", laat vestigingsdirecteur Gerben Rozema van de Sligro in Zwolle weten. "Er zijn nog geen klanten geweest die broden hebben teruggebracht en omdat het om brood gaat dat alleen maandag verkocht is, verwacht ik ook niet dat mensen massaal terugkomen. Het is bouwvak en veel bedrijven en scholen zijn ook dicht in verband met vakantie."

Sligro en Emté vragen consumenten de producten niet te op te eten, maar ze terug te brengen naar de winkel. Klanten krijgen dan hun geld terug. De winkelbedrijven zijn op het probleem gewezen door de leverancier van het volkorenmeel. De Sligro heeft onder meer vestigingen in Deventer en Apeldoorn en de Emté in Hasselt.