Volledig scherm
TradeCast maakt online tv voor bedrijven mogelijk. Screenshot bedrijfsvideo

Zwolse start-up TradeCast bundelt krachten met online reclamegigant

ZWOLLE - De Zwolse start-up TradeCast, dat wereldwijd te ontvangen, interactieve tv-zenders levert, gaat de samenwerking aan met het internationale bedrijf Improve Digital, dat nieuwe reclametechnologieën implementeert.

De samenwerking stelt klanten met een interactieve tv-zender van TradeCast in staat om vrijwel direct te verdienen aan de verkoop van video-advertenties in hun uitzendingen.

Interactief
Volgens TradeCast veranderen de huidige, traditionele televisiezenders naar online tv-kanalen en zijn adverteerders daarom steeds meer op zoek naar nieuwe, online advertentiemogelijkheden voor deze interactieve zenders. Het bundelen van de krachten van TradeCast en Improve Digital speelt in op deze behoefte, laat het Zwolse tech-bedrijf weten.

Advertenties
Marrio Schepers van TradeCast geeft aan dat de samenwerking met Improve Digital naadloos aansluit op de toekomstvisie van het bedrijf. "Met de technologieën van TradeCast ervaren de kijkers het 'nieuwe tv kijken' en bieden wij onze kanaaleigenaren een nieuwe en unieke manier van uitzenden. Deze samenwerking maakt niet alleen een toekomstbestendig inkomstenmodel mogelijk, maar ook gepersonaliseerde videoadvertenties voor de eindgebruikers."

Ook Mark de Weerd van Improve Digital geeft aan hoge verwachtingen te hebben van de samenwerking: "De online video reclamemarkt is volop in ontwikkeling en met TradeCast als partner zijn we in staat die markt kennis te laten maken met nieuwe vormen van online reclame. Denk hierbij bijvoorbeeld de combinatie van video-advertenties tijdens live uitzendingen, maar ook nieuwe advertentievormen voor video-on-demand-materiaal."

Google
Het Zwolse TradeCast, dat eind vorig jaar nog 1,2 miljoen euro ophaalde met een eerste investeringsronde, is gericht op een wereldwijde uitrol van zijn product. Klanten, waaronder voetbalclub PEC Zwolle, kunnen 24 uur per dag live uitzenden via internet en hun eigen zenders beheren en programmeren vanaf hun smartphone, tablet of pc. Grote, internationale bedrijven als Google en Twitter toonden al interesse in het product van Zwolse bodem.

TradeCast enables you to launch your own interactive TV channel, with a full web based channel management system, 24/7 availability, worldwide content delivery network, real-time statistics and unique interactive layers added to your content. Turnkey interactive TV channels. Go to: http://www.tradecast.us.com Start disrupting, channel up!