Volledig scherm
In 2014 trad onder andere Willem Barth op, op het hoofdpodium in het Ter Pelkwijkpark. foto Frans Paalman

Zwolse Stratenfestival zonder hoofdpodium

ZWOLLE - Definitief geen hoofdpodium tijdens het Zwolse Stratenfestival dit jaar. De verlaagde geluidsnormen nopen de organisatie het podium dit jaar te schrappen. 

"Voor de editie van 2017 wordt naarstig gezocht naar een plek binnen het kermisparcours", meldt organisator Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ). Toch deert de lagere geluidsnorm het Zwolse evenement amper, achttien locaties verspreid door de binnenstad hebben nog steeds live-muziek geprogrammeerd. "Die verlaagde geluidsnorm geldt ook alleen voor het Ter Pelkwijkpark", zegt John van Dinther van de HESZ. "In de binnenstad geldt de reguliere geluidsnorm, 85 dBa. Althans, dat hoop ik, ik heb de vergunning nog niet gezien. 

Nadat we vorig jaar al moesten constateren dat de helft van het publiek wegliep omdat de muziek niet te horen was, liet onze partner Radio NL het dit jaar helemaal af weten. Toen waren de locaties voor de attracties allemaal al vergund en waren we te laat voor een hoofdpodium ergens in het centrum. Volgend jaar hopen we op een plekje in het kermisparcours."

De nummering van de podia begint op de HESZ-website dan ook bij pas 2. Het Gasthuisplein heeft daar een gezamenlijke programmering op twee podia. Ook op onder andere de Oude Vismarkt, de Nieuwe Markt en het Rodetorenplein treden bands en dj's op.

Horeca
Hoewel de horecagelegenheden aan de Blijmarkt niet op de HESZ-site staan vermeld, is daar wel degelijk wat te doen. Onder de titel Summer Session wordt de Blijmarkt omgetoverd tot een tropisch geheel, met een Braziliaanse bar, tropische muziek, palmbomen en een foodtruck met tropische versnaperingen.

Meer informatie: Voor het programma van het Zwolse Stratenfestival zie www.stratenfestivalzwolle.nl.