Volledig scherm
Studentenvereniging Waltertje wint het SOOZ Persbal © Waltertje

Zwolse studentenvereniging Waltertje wint Persbal 2016

ZWOLLE - De Zwolse studentenvereniging Waltertje won dinsdagavond het SOOZ Persbal 2016. De vereniging was goed in de traditionele media vertegenwoordigd, maar drukte ook haar stempel in de online wereld. 

Elk jaar organiseert Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) het Persbal. Op deze avond staat één vraag centraal: Weten studentenverenigingen hoe ze gebruik moeten maken van de media? De verenigingen krijgen op deze avond de kans om hun mediabereik te presenteren aan een vakkundige jury. Die bepaald uiteindelijk de winnaar.

Niet verrast
En de winnaar is dit jaar dus de journalistiekvereniging in Zwolle. Vicevoorzitter Liz Vermeulen is niet verrast. ,,Je kon niet om Waltertje heen. De vereniging is zo vaak in de media verschenen. Denk aan Uitgelicht met Matthijs van Nieuwkerk en onze liftwedstrijd.'' Samen met algemeen bestuurslid Marloes van Dijk deed Vermeulen de presentatie dinsdagavond. 

Geen gelopen race
Toch was het volgens voorzitter van SOOZ, Johan van der Graaf, geen gelopen race. ,,Studentenvereniging Boreas werd nummer twee. Zij hadden slecht 0,2 punten minder omdat zij een sterke presentatie hadden.'' Toch deed Waltertje het beter op mediagebied.  

Naast de oorkonde won Waltertje ook 200 euro. En wat de vereniging daarmee gaat doen? ,,Misschien organiseren we wel een leuke picknick in het park voor alle leden. En als er geld overblijft geven we misschien wel een rondje bier, wie weet'', aldus Vermeulen.