Volledig scherm
Odeon de Spiegel © Jeroen Keep

Zwolse theaters wil The Young Ones redden

ZWOLLE - Zwolse theaters (Odeon en De Spiegel) wil theatergroep The Young Ones redden. Doordat die club geen landelijke subsidies meer krijgt van het Fonds Podiumkunsten en het Fonds Cultuurparticipatie, moesten andere wegen gezocht worden om te overleven.

Zwolse theaters wil zich over The Young Ones ontfermen om zo ook producties uit eigen stad en van lokale makers te kunnen blijven aanbieden.

Samenwerking
Jeroen Kriek, regisseur van het Zwolse theatergezelschap The Young Ones, en Margreet Wieringa, directeur Zwolse theaters, verkennen de mogelijkheden tot een intensievere samenwerking. "We denken hierbij aan ruimte om te produceren en samenwerking op onder andere het gebied van organisatie. Samen kunnen we inhoudelijke meerwaarde creëren in het culturele landschap in Zwolle", zegt Kriek. "The Young Ones is een eigenzinnig gezelschap met een duidelijk educatief profiel, twee pijlers waar ook Zwolse theaters zich aan verbindt. Dit is een goede aanvulling op ons programma rondom talentontwikkeling. Deze samenwerking zou beide partijen kunnen versterken", aldus Wieringa.

Animals
Tijdens het Stadsfestival in Zwolle speelt The Young Ones de voorstelling The Animals op het grasveld naast Theater De Spiegel. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Volledig scherm
© Eigen foto