Volledig scherm

'Zwolse voetbalclubs moeten velden delen'

ZWOLLE - De Zwolse voetbalclubs Berkum en ZAC krijgen niet 'zomaar' een nieuw kunstgrasveld van de gemeente Zwolle. Wethouder René de Heer snapt dat de beide clubs die vraag hebben gesteld, maar 'het antwoord ligt in een gezamenlijke aanpak'.

"Als we elke aanvraag honoreren krijgen we wellicht een overcapaciteit en dat moeten we niet willen. Het lijkt ons verstandig om het probleem van de sportvelden op te lossen op stadsdeelniveau."

Uitgeknepen 
In de praktijk betekent dit dat sommige clubs capaciteit zullen moeten delen. ZAC(Zwolle-Zuid) en Berkum gaven vorige week aan dat de situatie op hun sportparken behoorlijk begint te knellen. Zij opperen dat de gemeente voor de aanleg van een veld (circa vier ton per stuk) de meevaller van 12 miljoen zou kunnen aanspreken, en vinden daarbij William Dogger (Swollwacht) aan hun zij. Hij begrijpt niets van het voorzichtige standpunt van de wethouder. "De Zwolse sportaccommodaties zijn al uitgeknepen als een citroen. Als je ziet wat zij de afgelopen jaren al hebben ingeleverd. En dan heb ik het niet alleen over velden, maar ook over kleedkamers en dergelijke. Als we nu niets doen dan betalen we over twintig jaar met zijn allen een forse rekening." Volgens de wethouder klopt dat beeld niet en is er echter de afgelopen jaren flink geïnvesteerd bij diverse sportclubs.