Politieagenten in kogelwerende vesten moesten eraan te pas komen om een ruzie tussen vader en zoon te sussen.
Volledig scherm
Politieagenten in kogelwerende vesten moesten eraan te pas komen om een ruzie tussen vader en zoon te sussen. © Alfred Ruitenga/New united

Agenten komen af op melding schietpartij in Nijkerk en houden ruziënde vader en zoon uit elkaar

De politie kreeg donderdag aan het einde van de middag een melding van een schietincident aan de Wilhelminastraat in Nijkerk. Het bleek te gaan om een ruzie tussen een vader en zijn zoon.

 1. Na wildplassers- en poepers, nu geweldsexplosie in de binnenstad: ‘Dit hebben we in jaren niet meegemaakt’
  PREMIUM

  Na wildplas­sers en poepers, nu geweldsex­plo­sie in de binnenstad: ‘Dit hebben we in jaren niet meegemaakt’

  ‘Ha, klootzak. Wat moet je nou, donderstraal op met je apenpakje’. Je moet als agent een olifantenhuid hebben om figuurlijk - en soms ook letterlijk - klappen op te vangen. Na het wildplassen, kotsen en vandalisme, is het vizier van sommige ‘feestgangers’ in Amersfoort nu gericht op de politie. Die trekt een grens. ,,Als het moet, vegen we het plein wéér leeg en passen we geweld toe.”
 2. Tom verkocht als 13-jarige tientallen kilo's drugs aan leeftijdsgenoten: ‘Ouders hadden niks door’
  PREMIUM
  jeugdcriminaliteit

  Tom verkocht als 13-jarige tientallen kilo's drugs aan leeftijds­ge­no­ten: ‘Ouders hadden niks door’

  Om even weg te zijn van alle prikkels thuis, zit Tom eenzaam op een bankje. Dat deze keuze de dan 13-jarige het verkeerde pad op trekt, kan hij niet weten. Zijn leven veranderde drastisch en criminelen zogen hem het drugsmilieu in. De tiener sluit deals over 50 kilo drugs, staat tijdens een ripdeal oog in oog met een vuurwapen en heeft meerdere loopjongens voor hem werken.