Burgemeester Gerard Renkema (in wit overhemd) in gesprek met boeren tijdens de blokkade van het distributiecentrum van Boni in Nijkerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Gerard Renkema (in wit overhemd) in gesprek met boeren tijdens de blokkade van het distributiecentrum van Boni in Nijkerk. © AS Media

Boze boeren bij bedrijven én politici op de stoep: ‘Ze gaan duidelijk een grens over’

met videoBoze boeren intimideren en bedreigen lokale bestuurders in Nijkerk. Onder meer de burgemeester werd thuis opgezocht. Raadsfracties roepen boeren op daarmee te stoppen. ‘Intimideren en dreigen zijn niet de juiste methodes om steun te verwerven.’ Ondertussen zijn er meer voorbeelden van acties waarbij boeren onder zware druk de steun van bestuurders en bedrijven afdwingen.

5 reacties

 • Leos Vriend

  1 maand geleden
  @F Post, daar waren ze afgelopen week, de supermarkten, en toen was het ook al niet goed..................
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik vind de acties van de boeren terecht en acceptabel.ze zijn eenbelangrijk onderdeel van de economie ,als er serieus iets aan de stikstof moet worden gedaan moet het worden uitgesmeerd over de hele economie inclusief de twee en een half miljoen auto,s,dit nu is te makkelijk en kortzichtig en dat weet de politiek heel goed
 • F. Post

  1 maand geleden
  Die boeren moeten niet naar de particulieren ondernemer maar naar diegene die hun producten opkoopt voor bodemprijzen. Laat de burger met rust.
 • gerrit de Goeij

  1 maand geleden
  Over alles valt te praten, behalve over wetenschappelijk bewezen feiten! We zullen met zijn allen, dus ook de agrarische industrie, meer in harmonie met de natuur moeten gaan leven. Dat gaat pijn doen, maar het alternatief is een onleefbaar land voor onze kleinkinderen. Innovatieve oplossingen hebben tijd nodig om te bewijzen dat ze werken en die hebben we de afgelopen 50 jaar verprutst. Dus stoppen met zeuren, de pijn eerlijk verdelen, en deze megaklus klaren, zonder heilige huisjes!
 • Auke de Jager

  1 maand geleden
  ♥️♥️ voor boeren

Veluwe