NSC Nijkerk-speler Eyup Terlemez (links) in actie vorig seizoen tegen Bennekom.
Volledig scherm
NSC Nijkerk-speler Eyup Terlemez (links) in actie vorig seizoen tegen Bennekom. © Foto Rodney Kersten

Drie punten in mindering voor hoofdklasser NSC Nijkerk na opstootje

Hoofdklasser NSC Nijkerk heeft drie punten in mindering gekregen van de KNVB naar aanleiding van het gestaakte duel tegen Buitenpost op 18 januari. Dat duel werd 20 minuten voor tijd gestaakt bij een 0-2 stand in het voordeel van de Nijkerkers. Aanleiding was een opstootje.

Berend Schootstra (Buitenpost) en Kevin van Essen (NSC) kregen hierbij de rode kaart van scheidsrechter Elissen. Die gaf na een afkoelingsperiode ook NSC-speler Eyup Terlemez rood.

Het schikkingsvoorstel dat NSC van de KNVB heeft ontvangen bedraagt drie punten in mindering voor de Nijkerkse club. De Friezen hoeven slechts één punt in te leveren. Terlemez heeft een schikkingsvoorstel van vijf duels schorsing gekregen voor ’slaan’, Van Essen kreeg voor ‘duwen’een voorstel voor twee duels schorsing. NSC heeft daarnaast een boete gekregen van 300 euro.

Onrechtvaardig

,,Wij hebben er één gekregen voor het opstootje net als Buitenpost. We hebben er nog twee bij gekregen doordat de scheidsrechter beweert dat hij door spelers van ons is beledigd, waarop hij de wedstrijd gestaakt heeft’’, vertelt NSC-coach John Kamphuis, die het een ‘vreemde zaak’ noemt. ,,De arbitrage heeft in de kleedkamer bedacht dat Eyup Terlemez heeft geslagen en hij heeft op papier ook rood gekregen. Eyup heeft niets gedaan, hij was het slachtoffer van de eerste overtreding van Buitenpost en lag tijdens het tumult nog op de grond en werd behandeld door de verzorgster. Hij krijgt nu de hoogste straf en dat is zeer onrechtvaardig. Kevin van Essen accepteert de schorsing, waarvan hij al één wedstrijd heeft uitgezeten.”

Het NSC-bestuur heeft vanavond overleg over de te nemen stappen maar het is volgens Kamphuis zeker dat de club in beroep gaat tegen de straf. Ook Eyup Terlemez gaat in beroep tegen zijn straf.

Veluwe