Duizenden kippen komen om bij brand in Nijkerk

videoZo'n 16.000 kippen zijn vannacht bij een brand in een schuur aan de Bunschoterweg bij Nijkerk omgekomen. Het gebouw ging geheel verloren. De eerste melding van de brand was om even na 3 uur.

Voor de bestrijding van het vuur werden de korpsen uit Nijkerk, Hoevelaken en Barneveld opgeroepen. Toen de brandweer arriveerde was er echter al sprake van een uitslaande brand. Daarop werd ingezet op het behouden van een naastgelegen schuur.

Door de brand was de Bunschoterweg compleet afgesloten voor verkeer. De brandweer zal nog enige uren bezig zijn met nablussen. Wat de oorzaak van de brand is, is onduidelijk. De rook die vrij kwam trok in de richting van Bunschoten-Spakenburg en Flevoland. De brandweer heeft speciale meet-teams ingezet om te kijken waar de rook neer komt.

Volledig scherm
Duizenden kippen kwamen om bij de brand in Nijkerk. © AS Media
Volledig scherm
De brandende schuur in Nijkerk. © AS Media
Volledig scherm
De situatie daags na de brand. © Keistadnieuws
  1. ‘We moeten voorkomen dat inwoners van de Veluwe het toerisme zat worden’
    PREMIUM

    ‘We moeten voorkomen dat inwoners van de Veluwe het toerisme zat worden’

    De Veluwe staat weer op één. In 2019 was de regio opnieuw de populairste vakantiebestemming onder Nederlanders. VisitVeluwe, die vorige maand haar 5-jarig jubileum vierde, had zich geen beter verjaardagscadeau kunnen wensen. Directeur Herre Dijkema (45) richt zijn blik intussen alweer op de toekomst, maar staart zich daarbij niet blind op groei. ,,We moeten voorkomen dat Veluwenaren het toerisme zat worden.’’

Veluwe