Volledig scherm
De drukte op de A28. © Gino Press

Flinke file door kettingbotsing op A28 bij Nijkerk

Weggebruikers moeten op de A28 tussen Nijkerk en Harderwijk rekening houden met een extra reistijd van 30 minuten. Door een ongeval staat daar een file van 8 km stilstaand verkeer, zo meldt de Verkeers Informatie Dienst.

De file is het gevolg van een kleine kettingbotsing, die aan het eind van de morgen ter hoogte van Nijkerk plaatsvond. Hierbij raakten vier voertuigen elkaar met een relatief lage snelheid. Door de aanrijding is een rijbaan afgesloten en wordt het verkeer over de vluchtstrook geleid. Geen van de inzittenden raakte bekneld. Wel is een ambulance ter plaatse gekomen om de inzittenden te controleren, maar niemand raakte gewond.

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe