Minister Hugo de Jonge was vorige maand nog op bezoek in Nijkerk bij de tiny houses in Spoorkamp. Lokale politici deden toen een oproep om aan de overheid om mee te helpen aan de groei in de gemeente.
Volledig scherm
Minister Hugo de Jonge was vorige maand nog op bezoek in Nijkerk bij de tiny houses in Spoorkamp. Lokale politici deden toen een oproep om aan de overheid om mee te helpen aan de groei in de gemeente. © Saskia Berdenis van Berlekom

Gemeente Nijkerk zet vaart achter ambities: er moeten zo'n 250 opstapwoningen aan de Spoorkamp komen

De gemeente Nijkerk wil op korte termijn 250 tijdelijke zelfstandige wooneenheden (zogenoemde opstapwoningen) realiseren in het gebied Spoorkamp. Dat om aan de grote vraag naar woningen te voldoen.

  1. Minister Hugo de Jonge over 27.000 nieuwe woningen in de regio Amersfoort: ‘Het wordt mega-zware klus’
    PREMIUM

    Minister Hugo de Jonge over 27.000 nieuwe woningen in de regio Amersfoort: ‘Het wordt me­ga-zwa­re klus’

    Dat het een ongelofelijk zware taak wordt, weet minister Hugo de Jonge (Wonen, CDA). Maar dat het erg hard nodig is om de vele woningzoekenden in de regio Amersfoort uit de brand te helpen, beseft hij ook. Samen met gemeenten, provincie en woningcorporaties zette de minister maandag een krabbel onder afspraken over de bouw van 27.000 nieuwe woningen. Het AD sprak hem over zijn plannen in de regio Amersfoort.