Nijkerkse huisartsen houden speciaal coronaspreekuur
Volledig scherm
Nijkerkse huisartsen houden speciaal coronaspreekuur © Anton Kappers

Huisartsen Nijkerk starten coronaspreekuur

De Nijkerkse huisartsen hebben een speciaal coronaspreekuur geopend voor mensen met ernstige koorts- en luchtwegklachten.

Tot nu toe was het nog geen topdrukte; tussen tien en twintig mensen zijn op het coronaspreekuur geweest. De huisartsen hebben twee doelen met dit speciale spreekuur, aldus Willy Oldenburger, directeur Stichting Zorgcentra in Nijkerk: ,,We willen voorkomen dat patiënten die mogelijk corona hebben in de gewone wachtkamers terecht komen. En we willen zorgen dat de artsen die potentiële coronapatiënten moeten onderzoeken, te snel door hun speciale kleding heen zijn. De beschermende kleding is schaars. Door de zorg te centreren kan één arts vier uur lang met dezelfde beschermende kleding werken.’’

Patiënten die gebruik willen maken van het speciale coronaspreekuur in Nijkerk moeten met hun eigen huisarts bellen om te vragen of ze hiervoor in aanmerking komen. Het gaat om mensen uit Nijkerk en Nijkerkerveen, maar ook uit Zwartebroek. Alle dertig Nijkerkse huisartsen doen mee met de nieuwe regeling.

Veluwe