Volledig scherm
Bij het bedrijfsongeval in Nijkerk raakte een man zwaargewond © GinoPress

Man krijgt zaag in zijn nek bij bedrijfsongeval in Nijkerk

Bij een bedrijfsongeval in Nijkerk is vanochtend een man zwaargewond geraakt. Hij kreeg een zaag in zijn nek, laat de Arbeidsinspectie weten. 

Het ongeval gebeurde tijdens werkzaamheden bij de Oranje-Nassauschool aan het Eijkmanplantsoen in Nijkerk. Volgens een woordvoerder van de inspectie was de man in een keerwand aan het zagen en is de zaag door onbekende oorzaak in zijn nek terechtgekomen. De politie heeft dit bevestigd. 

Er kwamen meerdere ambulances op het ongeluk af en er rukte een traumahelikopter uit. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Over hoe het nu met hem gaat, doet de politie geen mededelingen. De inspectie doet onderzoek naar het ongeluk. 

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe