Volledig scherm
Ter illustratie: Een jongen wordt gearresteerd. © anp

Minderjarige aangehouden na woninginbraak in Nijkerk

Een minderjarige jongen uit Nijkerk is dinsdagochtend opgepakt voor een woninginbraak. De woninginbraak vond plaats in zijn woonplaats. Twee andere jongens die betrokken waren bij de inbraak worden nog gezocht.

De bewoner van een woning aan de Beerninkstraat in Nijkerk kwam dinsdagochtend tegen 09.30 uur met zijn auto aan bij de woning. Hij zag een jongen van de aanbouw van zijn woning springen. Hij gooide een kluis voor zich uit. Een andere jongen stond beneden te wachten op de uitkijk. Het duo rende vervolgens met de kluis weg.

De bewoner zette de achtervolging in en hoorde dat de kluis op de grond viel. Uiteindelijk verloor de bewoner de jongens uit het oog en staakte hij zijn achtervolging.

De politie werd gealarmeerd en al snel bleek dat er ook nog een derde jongen betrokken was bij de de woninginbraak. De politie zocht in de buurt en zag tien minuten na de gestaakte achtervolging een jongen die voldeed aan het signalement van de derde betrokkene. De minderjarige jongen werd in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Van de twee andere jongens heeft de politie een signalement vrijgegeven. De politie is op zoek naar getuigen.

Jongen 1: tenger postuur, ongeveer 1.80 meter lang, ongeveer 17/18 jaar en kort zwart haar, donker jogging/trainingspak waarvan de jas blinkend was.

Jongen 2:  Ongeveer 1.80 meter lang, rond de 17/18 jaar, zwarte jas met drie driehoeken op de rug met een capuchon op.

Veluwe