Volledig scherm
Zaterdagavond 16-12 heeft een man een gewapende overval gepleegd in de Spar supermarkt in Nijkerkerveen. © AD

Minderjarige verdachte opgepakt voor overval in Spar in Nijkerkerveen

Een jongen van 17 jaar uit Hoevelaken is maandag opgepakt voor het overvallen van een klant in de Spar supermarkt in Nijkerkerveen. De overval vond op 16 december plaats.

De overval vond aan het einde van de middag plaats. De overvaller bedreigde in de supermarkt een klant met een vuurwapen of  een nepvuurwapen. De klant was net aan het afrekenen. De overvaller dwong de klant zijn portemonnee af te staan.

De overvaller verliet na de overval de supermarkt. De politie startte een buurtonderzoek, hoorde getuigen en bekeek camerabeelden. Exact zeven maanden na de overval arresteerde de politie de verdachte.

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe