Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © ANP

Nijkerk schakelt betaald parkeren uit om corona tegen te houden; geen extra maatregelen in Harderwijk

updateParkeren in Nijkerk kan vanaf nu gratis. Het betaald parkeren is uitgeschakeld. Harderwijk ziet daarvoor geen aanleiding. 

De gemeente Nijkerk heeft besloten de parkeerautomaten buiten werking te stellen om te voorkomen dat het coronavirus mogelijk wordt verspreid via de drukknoppen op de automaten.

Dagelijks maken hier veel mensen gebruik van, stelt de gemeente in een persbericht. De maatregel geldt voor alle gemeentelijke parkeerautomaten in de gemeente Nijkerk. 

Twee uur

De gemeente Harderwijk ziet geen aanleiding aanvullende maatregelen te treffen op de parkeerlocaties. ,,In Harderwijk kennen we al gratis parkeren, in de vorm van de eerste twee uur gratis’’, aldus een woordvoerder in reactie op vraten van de Stentor

Wie langer dan twee uur parkeert op die vijf terreinen, moet achteraf betalen, maar dat kan contactloos, stelt de gemeente.

Verder wijst de woordvoerder er op dat bezoekers van het centrum van Harderwijk via belparkeren ook contactloos kunnen betalen, Er is dan alleen contact met de eigen mobiele telefoon.

Hier niet gratis

In Nijkerk gaat het alleen om de gemeentelijke parkeerlocaties. De parkeergarage Oosterpoort valt daar niet onder. De garage is in beheer bij het bedrijf Arrivee, dat ook in veel andere plaatsen parkeergarages heeft. 

Hoe lang de maatregel in Nijkerk duurt is nu nog niet bekend, zegt de gemeente. Op het moment dat de parkeerautomaten weer in gebruik kunnen worden genomen, zal de gemeente hierover communiceren.

Ook elders in Nederland zijn gemeenten die het betaald parkeren uitschakelen .

Veluwe