Volledig scherm
© Mariska Hofman/DG

Platform Binnenstad Nijkerk heeft verkeersplan afgerond

NIJKERK - Het Platform Binnenstad Nijkerk heeft zijn definitieve verkeersplan afgerond. Met het plan wordt de binnenstad volgens de kartrekkers 'aantrekkelijker om in te winkelen, wonen en verblijven'.

Maatregelen die hier toe moeten bijdragen zijn een autovrije binnenstad, minder doorgaand verkeer op de binnencentrumring en centraal parkeren op goed bereikbare bronpunten. Jan van den Brink, voorzitter van de werkgroep verkeer: "Wij denken dat onze binnenstad zeer in kwaliteit verbetert met dit plan.

Het is een ingrijpend plan, maar dat is ook nodig willen we de problemen van de binnenstad echt aanpakken." Hij geeft toe dat het zowel voor inwoners als ondernemers wennen zal zijn. "Bijvoorbeeld omdat je niet meer overal en altijd met de auto of vrachtwagen kunt rondrijden in de binnenstad. Of dat sommige rijrichtingen gaan veranderen. Dit vraagt van mensen aanpassing van gedrag. Natuurlijk hebben we hierbij belangen van ondernemers zeer serieus genomen."

Er zijn wel enkele veranderingen ten opzichte van het conceptplan. Van den Brink spreekt van 'maatwerkoplossingen'. Voorbeelden hiervan zijn auto te gast rondom de Grote Kerk, fietsen toegestaan op onder andere het Verlaat, de Catharinastraat, het Molenplein en gedeelte van de Kolkstraat. Ook kent de definitieve versie extra gehandicaptenparkeerplaatsen, Shop & Go plekken, handhaving huidig eenrichtingverkeer Holkerstraat en een extra laad- en losplek op de hoek Nieuwstraat/Torenstraat. Het Platform Binnenstad biedt het plan binnenkort aan de gemeente aan voor besluitvorming.

Het plan is te lezen op www.platformbinnenstadnijkerk.nl.

Veluwe