Volledig scherm
De parkeerplaats waar de dubbele aanhouding gisteren plaatsvond. © Google Streetview

Politie pakt twee mannen op na drugsdeal bij McDonald's in Nijkerk

De politie heeft dinsdagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van het dealen van drugs in Nijkerk. De verdachten werden opgepakt nadat de politie hun auto's had gevolgd. Het gaat om een 52-jarige man uit Nijkerk en een 23-jarige man uit Vlaardingen. 

Rond 17:00 uur zagen agenten een auto op de parkeerplaats bij de McDonald’s aan de Smitspol staan, van waaruit volgens hen mogelijk drugs gedeald zou worden. Zij besloten het voertuig te volgen toen deze weer wegreed in de richting van de Berencamperweg. Dat duurde echter niet lang. Op die weg bleek namelijk een file te staan en daardoor keerde de auto snel weer terug naar de parkeerplaats van het fastfoodrestaurant. 

Drugs

De agenten bleven het voertuig in de gaten houden en zagen niet lang daarna ook een andere auto stoppen vlak naast de plek waar de auto stond die al geobserveerd werd. De bestuurder van die geparkeerde auto, een 23-jarige man uit Vlaardingen, stapte snel in en uit bij die nieuw aangekomen auto en reed vervolgens in zijn eigen bolide weg. De politie greep echter in en zette diens auto aan de kant. De 23-jarige verdachte werd gefouilleerd en aangehouden voor de handel in harddrugs. 

De persoon in de tweede auto was een 52-jarige man uit Nijkerk. Ook hij werd door de politie gefouilleerd en nadat bleek dat hij eveneens drugs op zak had, werd hij ook opgepakt. Deze drugs had hij gekocht bij de 23-jarige verdachte. De beide mannen zijn meegenomen naar het bureau en zitten vast voor verder onderzoek, meldt de politie. 

Veluwe