Volledig scherm
De psychologen van de praktijk Nijkerk. Van links naar rechts: Hedi Hoelscher, Jeannet van de Wolfshaar en Rob Robbesom. foto Theo Zuurman

Praten met buren lost niet altijd alles op

NIJKERK - Problemen zijn niet altijd op te lossen door gesprekken met de buren. Met deze waarschuwing komen Nijkerkse psychologen.

Mensen doen er daarom goed aan bij het afsluiten van zorgverzekeringen goed naar de aanvullende verzekeringen te krijgen. Dat zeggen de drie psychologen die werkzaam zijn binnen de Psychologen Praktijk Nijkerk.

Volgens praktijkassistente Tineke van den Helder van deze praktijk is lang niet iedereen bekend met de mogelijkheden op dit terrein. Veel aanvullende verzekeringen bieden vergoeding voor extra gesprekken met een psycholoog.

Wat veel mensen, volgens haar, niet weten is dat een aanvullende verzekering ook bij een andere ziektekostenverzekeraar kan worden afgesloten. "Wie graag voor de prijs van het basispakket bij de ene verzekeraar wil blijven, kan evengoed een aanvullende verzekering bij een andere verzekeringsmaatschappij afsluiten. En daarmee kiezen voor een pakket dat uiteindelijk op alle terreinen goed aansluit bij de eigen wensen."

Het politieke standpunt van de minister vervult de drie psychologenvan de Nijkerkse praktijk echter ook met zorg. Rob Robbesom: "Praten met je buren helpt soms niet meer als je last hebt van angst, somberheid, onrust en slapeloosheid. Psychologische zorg begint daar waar je met je gezonde verstand je problemen niet meer kunt verklaren.''

In reclamespotjes van verzekeraars komt psychologische zorg niet aan de orde. In de meeste basispakketten worden vijf gesprekken met een psycholoog vergoed. "In vijf gesprekken kunnen we heel goed met onze cliënten nagaan wat hun probleem is. Soms is dat voldoende, maar een behandeling is in zo'n kort tijdsbestek niet mogelijk." Het tarief voor psychologen ligt volgens landelijke richtlijnen tussen de 77 en 84 euro. De praktijk is gevestigd in gezondheidscentrum Corlaer en telt drie psychologen: Ron Robbesom, Hedi Hoelscher en Jeannet van de Wolfshaar.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Veluwe