Volledig scherm
© Ruben Schipper

Problemen voorbij op A28 tussen Harderwijk en Nijkerk

updateDe problemen op de A28 tussen Zwolle en Amersfoort zijn voorbij, meldt Rijkswaterstaat. 

Het verkeer ondervond tot ver na de ochtendspits hinder van de wegwerkzaamheden. De vertraging tussen Harderwijk en Nijkerk liep vanochtend rond 07.00 uur snel op naar ruim een half uur en bedroeg drie uur later altijd nog 20 minuten. Rond 10.30 uur waren de problemen voorbij. 

Op de A28 tussen Harderwijk en Strand Nulde wordt sinds 1 april aan de weg gewerkt. Gedurende zes weken voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit. De werkzaamheden duren tot en met 8 mei. De snelweg was de eerste twee weekenden van april ook afgesloten tussen de afrit Lelystad en afrit Harderwijk-Zuid. De onderhoudswerkzaamheden omvatten onder andere het vervangen en deels versterken van het asfalt. Tussen afritten Lelystad en Ermelo wordt geluiddempend asfalt  aangelegd. Daarnaast vindt onderhoud aan viaducten en herstel van de vangrail plaats.

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe