Volledig scherm
Op Facebook deelde de politie een foto van het vernielde voertuig. © Wijkagent Nijkerk-Centrum Facebook

Ruit van politieauto gesloopt in Nijkerk, terwijl agenten in voertuig zitten: één gewonde

Op het Plein in het centrum van Nijkerk is afgelopen nacht de ruit van een politieauto vernield. Een agent raakte daarbij gewond. De politie hoopt met hulp van het publiek de zaak op te lossen.

De vernieling vond plaats tussen 02:30 en 03:00 uur vannacht. De betrokken wijkagenten waren tijdens hun nachtdienst bezig het aanwezige uitgaanspubliek in de gaten te houden toen één van de ruiten van hun voertuig werd gesloopt. Wat hier de aanleiding van was, is niet bekend. Tijdens de vernieling zaten de agenten in het voertuig.

Een agent raakte gewond. Hoe ernstig diens verwondingen zijn, is nog niet duidelijk. Vanwege het lopende onderzoek kan de politie hier nog weinig over kwijt. Hoeveel verdachten betrokken waren bij de vernieling weet de politie nog niet, zegt wijkagent Robert Bronsink.

Boos

Bronsink deelde een foto van het vernielde voertuig op Facebook. ,,Dit maakt mij zo ontzettend boos en is ook totaal onacceptabel.” Hij vraagt getuigen van de vernieling zich te melden. Bovendien hoopt hij dat er ondernemers in de omgeving van het Plein en de Singel zijn die camerabeelden hebben waarop de dader of daders te zien zijn. 

Veluwe