Volledig scherm
Minister Arie Slob reikt het Predicaat Excellente School 2017 uit aan het Twents Carmel College. In het hele land krijgen scholen het predicaat omdat ze op een bepaald gebied uitblinken. © ANP

Scholen uit Nijkerk en Borculo ontvangen eretitel 'excellente school'

Met kaartTwee scholen uit Nijkerk en Borculo zijn benoemd tot excellente scholen 2017. Samen met 47 andere scholen mogen zij de 'eretitel voeren'. Daarmee staat het aantal uitblinkers op 248. 

De Daltonschool Sint Joris uit Borculo en de Meerwegen Scholengroep vestiging  het Corlaer College vmbo uit Nijkerk mogen zich onder andere een excellente school noemen. Om het predicaat 'excellent' te bemachtigen moet een school niet alleen goed onderwijs bieden, maar bovendien op een of ander manier uitblinken. Sommige scholen vallen op door hun uitmuntende samenwerking met hun buurt. Andere snijden hun onderwijs uitzonderlijk goed toe op hun leerlingen. Weer andere hebben bijzonder inspirerende leerkrachten.

Eretitel

De vmbo-afdeling van het Twents Carmel College in Denekamp kreeg de eretitel, de bijbehorende vlag en het dito bordje maandagochtend uit handen van verantwoordelijk minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs). ,,Deze school spant zich optimaal in om leerlingen onderwijs op maat te bieden. De leerlingen worden daarmee echt uitgedaagd en dat zie je terug in het enthousiasme van de leerlingen.”

Zwollenaar Slob prijst alle betrokken leraren en schoolleiders: ,,Deze scholen laten zien dat ze er alles uithalen wat er in zit. Ik ben trots op de mensen die samen scholen excellent maken. Leraren en schoolleiders hebben hier keihard voor gewerkt.”

Met deze twee nieuwe excellente scholen komt het totaal op 16 scholen in het verspreidingsgebied van de Stentor.  Hieronder  kun je zien welke scholen dat zijn. 

Veluwe