Volledig scherm
Slachtafval op de A28. © Weginspecteur Peter

Slachtafval en ongeluk veroorzaken files aan beide kanten van A28

UpdateNertsenvoer gemaakt van slachtafval en een ongeluk hebben vanmiddag problemen veroorzaakt op de A28. Door de smurrie op het wegdek ontstond een file van 10 kilometer van Harderwijk naar Amersfoort. Aan de andere kant ontstond een file na een ongeluk.

In de buurt van de afrit Amersfoort-Vathorst werd de rechterrijstrook richting Amersfoort afgesloten. Een nog onbekend voertuig verloor daar een deel van zijn lading. In eerste instantie werd gemeld dat het om modder ging, maar later bleek het nertsenvoeding te zijn. 

Het wegdek moest gereinigd worden om gevaarlijke situaties te voorkomen. Verkeer van Zwolle naar Amersfoort werd door de ANWB geadviseerd om te rijden via Apeldoorn. Rond half drie was de weg weer vrij.

Ongeluk

Aan de andere kant van de snelweg ontstond ook een file. Daar lag de oorzaak bij een ongeval waarbij drie voertuigen waren betrokken. Het verkeer stond over ongeveer 6 kilometer vast tussen Amersfoort en Nijkerk.

  1. IJzerhandelaar Nijkerk krijgt gestolen snorfiets ‘cadeau’

    IJzerhande­laar Nijkerk krijgt gestolen snorfiets ‘cadeau’

    Een bewoner van de Van Rensselaerstraat in Nijkerk meldde vandaag aan wijkagent Robert Bronsink dat hij een gestolen snorfiets in de tuin had staan. Als handelaar in oud ijzer is hij het wel gewend dat er soms een ‘cadeautje’ in de achtertuin wordt gezet door een gulle gever die onbekend wil blijven. Maar toen hij het framenummer van de snorfiets invoerde op www.stopheling.nl zag hij dat het vehikel gestolen was, en belde de politie.

Veluwe