Volledig scherm
© Thinkstock

Statushouders 'op kamers' in Nijkerk

NIJKERK - Vier woningen aan de Kardinaal Alfrinklaan in Nijkerk worden binnenkort als 'kamerbewoning' in gebruik genomen door statushouders. De vorige bewoners, jongeren van het begeleid wonen project van zorginstelling 's Heerenloo, zijn verhuisd naar het Baken in het centrum van Nijkerk. Nijkerk heeft de opdracht om in 2016 aan 145 vluchtelingen met een (tijdelijke) verblijfsvergunning onderdak te bieden.

Volgens wethouder Van Veelen verloopt de komst van nieuwe bewoners 'vrijwel geruisloos'. Hij verwijst daarbij naar huisvestingsprojecten in het Zusterhuis en de Beatrixstraat.

In de vier woningen aan de Kardinaal Alfrinklaan worden de voorheen weggehaalde tussenmuren weer teruggeplaatst. Er is straks plek voor twaalf statushouders. Twee huizen zijn geschikt voor zes mannen, de andere twee voor zes vrouwen. Zij bewonen een eigen kamer en delen gemeenschappelijke ruimtes. "Kamerbewoning zorgt ervoor dat de statushouders wel een zekere mate van privacy hebben, maar dat de wachttijd voor overige woningzoekenden in Nijkerk niet onnodig wordt vergroot", zegt de gemeente.

Veluwe