In 2013 ging het nog slecht met de Nijkerkse voedselbank, omdat ze geen pand meer hadden. Nu kan de voedselbank, geleid door Jan Brons, iedere klant van genoeg eten voorzien.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2013 ging het nog slecht met de Nijkerkse voedselbank, omdat ze geen pand meer hadden. Nu kan de voedselbank, geleid door Jan Brons, iedere klant van genoeg eten voorzien. © Saskia Berdenis van Berlekom / archief

Veluwse voedselbanken redden zich goed, ondanks landelijke trend: ‘Merken weinig van minder voedsel’

Het landelijke beeld is dat voedselbanken het moeilijk hebben, maar met de voedselbanken op de Veluwe gaat het juist goed. In Nijkerk is het aantal gezinnen dat bij de voedselbank loopt sterk gedaald.

 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.
 2. Nieuwe podcast over mysteries Het Ronde Huis in Nunspeet
  trailer

  Nieuwe podcast over mysteries Het Ronde Huis in Nunspeet

  Occultisme, kindermoorden, orgies met hooggeplaatste lieden; de complotten die over het Ronde Huis in Nunspeet gaan zijn even fascinerend als krankzinnig. In de nieuwe podcastserie van de Stentor gaat verslaggever Emma Somsen op zoek naar alle verhalen, en probeert ze antwoord te geven op de vraag waarom complotdenkers over de hele wereld zich hierin vastbijten. Podcast Het Ronde Huis is te beluisteren vanaf 26 december via onder andere de site van de Stentor en Spotify. Met hier alvast de trailer!

Veluwe