Volledig scherm
© Thinkstock

Werkstraf voor supermarktbaas in Nijkerk

NIJKERK - Drie supermarktondernemers, twee uit Hoevelaken en eentje uit Nijkerk, zijn door de rechtbank Gelderland veroordeeld tot werkstraffen voor belastingfraude. De ondernemers waren franchisenemer van supermarktketen Super de Boer.

Zij vulden met opzet verkeerde gegevens in bij het opgeven van de inkomsten-, omzet- en vennootschapsbelasting. De zaak kwam aan het rollen bij een boekenonderzoek in mei 2008 bij een franchisenemer in Ede. Daaruit bleek dat met grote regelmaat te weinig omzet was opgegeven. Na onderzoek bleek dat dit ook het geval was bij drie andere Super de Boer-filialen.

Negatieve bedragen
De ondernemers sloegen negatieve bedragen aan op hun kassa. Het geld staken ze vervolgens in eigen zak. Na een analyse concludeerde de belastingdienst dat zo'n 45 procent van de Super de Boer-filialen op vergelijkbare manier omzet afroomde.

Werkstraf
Na overleg met de FIOD werd besloten de grootste fraudeurs te vervolgen. De bazen uit Hoevelaken kregen een werkstraf van 120 uur. De man uit Nijkerk (61) krijgt een werkstraf van 40 uur.

Veluwe