Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

16-jarige die meisje van 15 in prostitutie bracht krijgt werkstraf

ARNHEM – Een 16-jarige jongen uit Druten is dinsdag door de kinderrechter veroordeeld voor mensenhandel. Hij heeft een 15-jarig meisje in september vorig jaar in de prostitutie gebracht. Hij regelde een seksafspraak voor haar en was van plan een groot deel van de opbrengsten zelf te houden.

Uiteindelijk ging de afspraak niet door. De ‘klant’ bleek iemand van de politie. Het betrof een lokactie.

De rechtbank legde een werkstraf op van 150 uur en vier maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Verder moet de jongen het meisje 500 euro schadevergoeding betalen.

De jongen bood het meisje in besloten chatgroepen aan voor de prostitutie met een foto van haar. Uiteindelijk kreeg hij contact met de ‘klant’, die 220 euro moest betalen plus de kosten van een hotelkamer.

Badkamer

Hij haalde het meisje op van het station en bracht haar naar het hotel in Lent. Zij zou er 115 euro voor krijgen. Toen hij met de klant afsprak dat hij in de badkamer zou wachten, hield de politie hem aan.

Het meisje is zelf op de jongen afgestapt met de vraag of hij wist hoe ze geld kon verdienen. Hij opperde dat ze seks kon hebben met jongens voor geld of drugs kon dealen. Dat het meisje met de vraag kwam, doet aan de zaak niets af. De jongen kwam met het initiatief dat het minderjarige meisje in de prostitutie ging werken. Hij wist dat ze niet lekker in haar vel zat, dat ze in therapie zat. 

Dat hij een groot deel van het geld voor zichzelf wilde houden, wijst op uitbuiting. De straf is ook voor de handel in softdrugs vanuit zijn ouderlijk huis, het bezit van een stroomstootwapen en een mes, professioneel vuurwerk en valse bankbiljetten.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement