Volledig scherm
Matrixx at the Parc, afgelopen zondag. © Gerard Verschooten

20-jarige zwaar mishandeld door groep op Vierdaagsefeesten

NIJMEGEN - Een 20-jarige jongen uit de regio Arnhem is zondagavond ernstig mishandeld tijdens de Vierdaagsefeesten. Volgens zijn vrienden is hij zonder reden belaagd door een groep jongens die op en rond dance-feest Matrixx at the Park bewust ruzie aan het zoeken waren.  

De mishandeling vond naar verluidt plaats nabij de bushalte aan de Sint Canisiussingel, een paar honderd meter van het Hunnerpark. De jongen zou flinke klappen hebben gehad en zou ook, liggend op de grond, tegen zijn hoofd zijn getrapt.

,,Hij is buiten bewustzijn geweest en was vier, vijf uur uit zijn geheugen kwijt. Dat komt nu langzaam weer terug, maar zijn gezicht is bont en blauw en hij kan nog niet werken”, vertelt een van zijn vrienden. ,,De schrik zit er flink in. Wij durven niet meer naar de Vierdaagsefeesten.”

Voetbalsupporters

Ze vermoeden dat de daders in de hoek van voetbalhooligans gezocht moeten worden. ,,Ze vroegen eerst terloops aan onze vriend of hij van voetbal hield en van welke club. Daarna kreeg hij zomaar klappen, waarna de groep van het Matrixx-terrein is gezet. Daarna hebben ze hem buiten het park opgewacht. Toen hij iemand naar de bushalte begeleidde, werd hij achtervolgd en hebben ze hem aangevallen.”

Een bericht op Facebook, dat een van de vrienden over de mishandeling heeft geplaatst, heeft veel reacties losgemaakt. ,,Er zijn kennelijk afgelopen dagen veel meer mensen door deze groep aangevallen, zowel op zaterdag, zondag als maandag”, stelt een van de vrienden. ,,Ze hebben het schijnbaar voorzien op mensen met bepaalde Adidas-schoenen, polo's en petjes; ze selecteren op kleding.”

Aangifte

De politie kan de incidenten niet bevestigen; er is nog geen aangifte gedaan. Volgens de vrienden is er al wel melding gemaakt bij de politie maar gebeurt de aangifte op aanraden van de politie pas zaterdag.

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement