35e International Music Meeting Festival: een muzikale en duurzame ontdekkingstocht

videoNIJMEGEN - Ondanks het mindere weer van gistermiddag is het 35e International Music Meeting Festival in Park Brakkestein op de eerste dag meteen goed losgebarsten. Zo’n 1500 bezoekers melden zich voor een muzikale onderdompeling in een wereld van ritmes, improvisaties en cross-overs uit vele landen.

De opzet van het terrein is geheel veranderd en de muziekliefhebbers moeten even zoeken voor ze de weg naar alle podia hebben gevonden. Vanuit een centraal plein met foodtrucks, bars, terrassen, open tenten en verschillende podia is het een kleine wandeling naar het ‘Ziro’-podium en ‘Mystic’ dat in de Botanische tuin ligt. “Een echte ontdekkingstocht”, noemt directeur Sanne Grijsen het, “zoals de muziek op ons festival ook een ware ontdekkingstocht is.”

Chille vibe

Sfeervol is het International Music Meeting Festival zeker. Vooral als aan het eind van de middag de zon doorbreekt en het veld langzaam voller stroomt. “Wel veel ouderen”, vinden Rinske Herremans (17) en Carolien Arends (24) uit Arnhem. “Maar een chille vibe hier, met muziek waar je anders niet zo gauw naar toe zou gaan. “ Toch zijn er voor kinderen verschillende activiteiten en jong talent krijgt op het festival zelfs een eigen podium.

Groen

Op het driedaagse festival is alleen vegetarisch eten verkrijgbaar, het afval wordt gescheiden, de stroom groen opgewekt en de plastic waterflesjes gingen in de ban. Artiesten die met de trein komen krijgen een toelage. Grijsen: “Dit jaar komen er veel uit Londen wat natuurlijk prima is te doen met de trein.” Er is een insmeerbar, een musicstore en er worden tassen verkocht die door een ideële organisatie zijn gemaakt van oude banners.

Op de tast

Multi-instrumentalist Niek Edeling (66) uit Nijmegen heeft vanmiddag meegedaan aan een muziekworkshop. “We werden door het Blind Orchestra geïntroduceerd in de wereld van blinde muzikanten. In het donker werden het voelen, ruiken en op de tast spelen een nieuwe ervaring. Heel bijzonder. En dan mag je ook nog gratis het terrein op om van de andere bands te genieten!” Edeling vindt dat het festival de laatste jaren wel minder sfeervol is geworden. “De prijs is hoog, waardoor het minder druk is en je alleen nog de elite trekt. Dat vind ik jammer.“

Volledig scherm
Music Meeting Festival in Park Brakkestein. © DG
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement