Volledig scherm
PREMIUM
Afvalzak, ter illustratie © ANP

Afvalzak voor plastic gaat in Nijmegen geld kosten

pollNIJMEGEN - Vanaf volgend jaar zijn de afvalzakken voor plastic niet meer gratis. Als het aan burgemeester en wethouders van Nijmegen ligt, gaan ze dan 50 cent per pakket van 10 zakken kosten.

Er moeten speciale zakken komen voor het plastic afval Nijmegen, om te voorkomen dat inwoners van de stad massaal naar de buurgemeenten zoals Berg en Dal gaan om daar de Plastic Heroes-zakken te halen. Daar blijven de zakken voor onder meer verpakkingsmateriaal en blikjes namelijk wel gratis.

In de zakken zit inmiddels zoveel afval dat er niet thuishoort, zoals bijvoorbeeld hard plastic, dat de kosten voor Nijmegen te hoog worden. De gemeente betaalt dit jaar naar schatting 650.000 euro voor het opnieuw sorteren van het kunststof. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?