Volledig scherm
PREMIUM
De afgesloten toegang tot de parkeergarage. © Gerard Verschooten

‘Al anderhalf jaar in de rotzooi’: Wie betaalt de rekening van Zonnebaarsgarage?

NIJMEGEN - Het afgekeurde parkeerdek van de woontorens Zonnebaars en Waterrijk is nog altijd dat: afgekeurd. En afgesloten, want nadat in december 2017 een constructiefout werd ontdekt, zijn het parkeerdek en de toegangsweg snel verboden gebied verklaard voor voertuigen zwaarder dan 3500 kilo (een grote bestelbus).  

Daarna ging niks meer snel en nu dreigt de hersteloperatie uit te draaien op een juridisch steekspel. Want: wie gaat dat betalen? 

Schandalig hoe we al anderhalf jaar in de rotzooi zitten, zegt Henk Knoop van de bewonerscommissie. ,,Er liggen stalen platen op het gras zodat de DAR achteruitrijdend bij de vuilcontainers kan. En daar moeten ook de hulpdiensten op staan als er wat mocht zijn.” 

Het is een gehannes, beaamt een andere bewoner. Onveilig voelt hij zich niet. ,,Ik mag toch aannemen dat de brandweer vanaf het grasveld zijn werk kan doen en anders lekker doorrijdt tot aan het gebouw.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Afgelaste optocht Knotsenburg wordt niet op ander moment ingehaald

    Afgelaste optocht Knotsen­burg wordt niet op ander moment ingehaald

    NIJMEGEN - De afgelaste optocht van Nijmegen wordt niet ingehaald. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het Knotsenburgse carnaval dat er helemaal geen praalwagens en loopgroepen door de stad trekken. Het is namelijk niet mogelijk om de optocht alsnog door de binnenstad van Nijmegen te laten trekken op zondag 22 maart. Het is dan officieel halfvasten, maar juist in dat weekeinde staat ook de Stevensloop gepland.