Volledig scherm
Een Sunset March begin juni. © Flip Franssen

Al bijna 500 aanmeldingen voor speciale Sunset March

NIJMEGEN - Het wordt drukker dan ooit op de Sunset March van zaterdag 21 september, waarvoor heel Nijmegen is uitgenodigd. Er hebben zich al bijna 500 deelnemers gemeld. 

Het massale eerbetoon voor de 48 Amerikaanse militairen, die sneuvelde bij de heldhaftige oversteek in september 1944, is één van de hoogtepunten van het herdenkingsfestival Beleef de Oversteek

48 foto's van gesneuvelde Amerikanen

Dat festival wordt van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september gehouden op het Nyma-terrein. Er zijn legio concerten, foodtrucks, spellen, luchtacrobatiek en theater, plus activiteiten voor kinderen.

De Sunset March, die al bijna vijf jaar dagelijks wordt gehouden, start die zaterdag om 19.00 uur op het festivalterrein aan de Winselingseweg. Deelnemers nemen 48 foto’s mee van de gesneuvelde Amerikanen. De route voert via stadsbrug De Oversteek naar het monument van De Waaloversteek aan de Oosterhoutsedijk. Het hele gezelschap gaat daarna weer terug naar het festivalterrein bij de Nyma. 

Heel Nijmegen is welkom

Heel Nijmegen is welkom bij deze speciale mars, maar belangstellenden wordt wel gevraagd zich voor vrijdag 13 september te melden. Voor de veiligheid is het noodzakelijk te weten hoeveel mensen er precies mee gaan lopen.

Het herdenkingsfestival begint vrijdag 20.00 uur met een theatraal concert over operatie Market Garden, uitgevoerd door drumfanfare Michaël. Op zaterdag en zondag is het twee dagen feest, zaterdag van 12.00 tot 23.00, zondag van 10.30 tot 20.00 uur. 

Er zijn optredens, voorstellingen en lezingen van onder anderen Dominee Gremdaat, Theatergroep Gras, Nieuwe Oost, Wintertuin, Collin Hoeve, Bart & Alex, Kamagurka en Lea Kliphuis. Zondagavond is het slotconcert van Kenny B. 

Aanmelden voor de Sunset March voor 21 september via: https://sunsetmarch2019.eventbrite.nl

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement