Volledig scherm
PREMIUM
Johan van Klaveren uit Nijmegen met 'Extrastella'. © Bert Beelen

Amateurs mogen een maand schitteren op expositie in de schouwburg

NIJMEGEN - In de Stadsschouwburg van Nijmegen krijgen hobbykunstenaars de kans om een maand lang hun werk aan de buitenwereld te laten zien. De regionale amateurkunstmanifestatie ging vrijdag van start en loopt tot begin januari.

Jaarlijks is er een ware run op een plaatsje. Organisator Irene Verkuijl: ,,Ook dit jaar, op de dertigste editie, hadden we binnen tien dagen 170 aanmeldingen binnen. En dat is echt het maximum van wat we hier kwijt kunnen. Het meeste is 'plat' werk, maar er zijn ook een stuk of tien beelden of objecten bij.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. 't Plein: Tuinvogeltelling
  PREMIUM
  COLUMN

  't Plein: Tuinvogel­tel­ling

  NIJMEGEN - Onlangs las ik in een studie dat door de ruilverkaveling zo'n 80 procent van de akkervogels is verdwenen. Het te open weidelandschap is de oorzaak. Gelukkig las ik tegelijk over de kansen om die vogels weer terug te krijgen. Op de Doornikse Natuurakkers bij Lent waar heggen, struiken, bloemrijke velden en fruitbomen weer een prominente plek hebben gekregen, zijn intussen weer 59 soorten broedvogels gespot. Dit zou de 'gewone boer' toch moeten stimuleren rond zijn akkers ook (weer) zulke échte natuurstroken aan te leggen.
 2. Eerste P-plaatsen voor bakfietsen op Hertogplein als proefproject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  Eerste P-plaat­sen voor bakfietsen op Hertog­plein als proefpro­ject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  NIJMEGEN - Op het brede trottoir van het Hertogplein in Nijmegen zijn drie speciale parkeerplaatsen voor bakfietsen ingericht. In opdracht van de gemeente zijn op de stoep voor speelgoedwinkel De Regenboog vakken gemarkeerd met een bakfietssymbool. Zo kunnen bakfietsbestuurders - onder anderen klanten van de speelgoedshop - hun voertuig kwijt terwijl ze even snel een boodschap doen.