De ravage op de Waalbrug bij Nijmegen na de frontale botsing met onder meer een ambulanceauto.
Volledig scherm
PREMIUM
De ravage op de Waalbrug bij Nijmegen na de frontale botsing met onder meer een ambulanceauto. © DG

Ambulancemedewerker die zwaar ongeluk veroorzaakte mag werk blijven doen: ‘Ik zag na het ongeluk meteen dat ik fout was’

NIJMEGEN - De 55-jarige ambulancemedewerker die vorig jaar in volle vaart een ongeluk veroorzaakte op de Waalbrug in Nijmegen, kan zijn ambulancewerk blijven uitvoeren. Wél krijgt hij straf als hij opnieuw de fout ingaat. De rechtbank heeft de man dinsdag een voorwaardelijke taakstraf van 90 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een halfjaar opgelegd.

2 reacties

  • Dick Meerdink

    2 maanden geleden
    Bestaat er dan toch nog gerechtigheid? Eigenlijk hadden ze deze man nooit mogen straffen, hij was op weg om een mensenleven te redden. Chapeau voor die man!
  • C H

    2 maanden geleden
    Nu ik weet waar dit gebeurd is, begrijp ik beter dat dit zo mis heeft kunnen gaan. Ik heb het stoplicht er laatst ook bijna over het hoofd gezien. Wellicht omdat ik voor mijn gevoel het talud van de brug al op reed en op die plek geen verkeerslichten verwachtte. Ook staan er betonnen wegafscheidingen, waardoor je geen kruising verwacht. Sneu voor alle betrokkenen.