De ravage op de Waalbrug bij Nijmegen na de frontale botsing met onder meer een ambulanceauto.
Volledig scherm
PREMIUM
De ravage op de Waalbrug bij Nijmegen na de frontale botsing met onder meer een ambulanceauto. © DG

Ambulancemedewerker veroorzaakt in volle vaart ongeluk op brug: ‘Wist niet dat ik kruising op reed’

 ,,Natúúrlijk had ik het moeten zien. Ik heb een kijkfout gemaakt. Ik had geen benul dat ik een kruising op reed.” Vol van spijt zit een 55-jarige ambulancemedewerker dinsdagochtend in de Arnhemse rechtbank: met hoge snelheid veroorzaakte hij vorig jaar een ernstig ongeluk op de Waalbrug. 

12 reacties

 • Gerard Wagenaar

  5 dagen geleden
  Voor de rechter uitspraak doet zou hij is één dag op de ambulance mee moeten rijden en dan de uitspraak doen.het is net als bij beroep chauffeurs je weet pas over een situaties als je het zelf hebt meegemaakt
 • Rudy O

  5 dagen geleden
  Uit de reacties hieronder blijkt maar weer dat de verkeerssituatie terplekke geen lezer bekend is. De BMW kwam van zijweg rechts. Voor hem zat de rapid responder achter 2 stroken met auto’s wachtend voor stoplicht + geluidsscherm van Waalbrug en een mooie oude bunker uit WWII. Nee ik denk idd dat je sirenes niet hoort en zwaailicht niet ziet. Daarnaast OvJ, kruising door rood mag maar met 20km/uur. 109 vs 20 is een meer dan onbehoorlijke overschrijding van maximum snelheid…
 • Ed Groot

  5 dagen geleden
  Wat moet hij in het vervolg doen, met 50 km, zwaailichten en sirene naar een spoedgeval. Ik geloof vast dat hij door dit trauma en rechtzaak niet harder meer durft!
 • B Zieleman

  6 dagen geleden
  Spoedrit met toeters en bellen en dan nog straf krijgen, omdat hij 19 km/u te hard reed om een leven te redden...tja...sommige veelvoudige criminelen komen er beter van af. Dit is duidelijk geen opzet geweest, maar hij wordt dubbel gestraft. Als "gewone" bestuurder hoor- en zie je hulpvoertuigen al van verre aankomen, dus waarom gaat in vredesnaam alle schuld naar de ambulancechauffeur?!
 • Fenny van Essen

  6 dagen geleden
  @Jacqueline Mulder: maar tegen woordgebruik zijn menen met hele andere ding bezig dan met verkeer appen achter het stuur lachgas drugs en nergens naar kijken zo naar links of naar rechts gaan geen richting aan geven niet in de spiegels kijken....... Meen je echt dat een ambulancechauffeur, tijdens zijn werk, dit soort dingen doet??? Hij zegt ook dat hij alleen maar die vrouw voor ogen had die niet meer ademde en daarom zo snel mogelijk bij haar wilde zijn.