Volledig scherm
PREMIUM
Ton Serrarens en Lucie Gosselink in café De Zon in Lent, aan de stamtafel waar de meesten columns van Anna & Gé Schmidt ontstonden. Op het portret staat Hanne Hakvoort, de inmiddels overleden co-auteur. © Gerard Verschooten

Anna & Gé Schmidt gebundeld, een vrolijke kroniek over het verdriet van Lent

NIJMEGEN/ LENT - Twintig jaar lang stonden in wijkblad Lentse Lucht de columns van Anna & Gé Schmidt. Ze zijn nu gebundeld. Tussen de geintjes in het dialect lees je over de transformatie van kwekersdorp naar stadswijk. ,,Dat deed soms pijn.”

Ze kwamen elke maand bij elkaar in café De Zon aan de Oosterhoutsedijk, hartsvriendinnen Lucie Gosselink en Hanne Hakvoort, schrijfsters van de column van Anna & Gé Schmidt. Het pseudoniem verwijst naar Annie M.G. Schmidt.

Dan bespraken ze dan de inhoud van hun artikeltje voor het wijkblad Lentse Lucht, twintig jaar lang. ,,Heerlijke avonden", zegt Lucie Gosselink.

,,Lekker roddelen over Lent en mopperen op Nijmegen. We zijn eens zes maanden gestopt maar we hebben het weer opgepakt. We konden de cafésessies niet missen en bij de redactie vroegen ze om ons.”

Quote

Hejje die neije fietsbrug over de Waol al gesien? Die is keihoog

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. 't Plein: Tuinvogeltelling
  PREMIUM
  COLUMN

  't Plein: Tuinvogel­tel­ling

  NIJMEGEN - Onlangs las ik in een studie dat door de ruilverkaveling zo'n 80 procent van de akkervogels is verdwenen. Het te open weidelandschap is de oorzaak. Gelukkig las ik tegelijk over de kansen om die vogels weer terug te krijgen. Op de Doornikse Natuurakkers bij Lent waar heggen, struiken, bloemrijke velden en fruitbomen weer een prominente plek hebben gekregen, zijn intussen weer 59 soorten broedvogels gespot. Dit zou de 'gewone boer' toch moeten stimuleren rond zijn akkers ook (weer) zulke échte natuurstroken aan te leggen.
 2. Eerste P-plaatsen voor bakfietsen op Hertogplein als proefproject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  Eerste P-plaat­sen voor bakfietsen op Hertog­plein als proefpro­ject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  NIJMEGEN - Op het brede trottoir van het Hertogplein in Nijmegen zijn drie speciale parkeerplaatsen voor bakfietsen ingericht. In opdracht van de gemeente zijn op de stoep voor speelgoedwinkel De Regenboog vakken gemarkeerd met een bakfietssymbool. Zo kunnen bakfietsbestuurders - onder anderen klanten van de speelgoedshop - hun voertuig kwijt terwijl ze even snel een boodschap doen.
 3. Steun voor klimaatactivist Lars (12) na ophef: ‘Verzet tegen kind met een mening is lekker makkelijk’
  PREMIUM

  Steun voor klimaatac­ti­vist Lars (12) na ophef: ‘Verzet tegen kind met een mening is lekker makkelijk’

  ARNHEM - ,,Ik ken wél kinderen die door hun ouders gedwongen op voetbal moeten, maar geen kinderen die van hun ouders de provincie moeten toespreken.’’ Kindercorrespondent Tako Rietveld (40), die al sinds jaar en dag opkomt voor de mening van kinderen, vindt alle commotie die is ontstaan door de actie van de 12-jarige Lars Westra uit Nijmegen eigenlijk wel prima.