Arriva haalt storingsgevoelige treinen op de Maaslijn voorlopig naar de kant
NIJMEGEN / MOOK / BOXMEER - Vervoerder Arriva heeft 4 van de 23 treinstellen op de Maaslijn tussen Roermond, Venlo en Nijmegen aan de kant gezet. De treinen zijn zo storingsgevoelig dat ze een gevaar vormen voor de dienstregeling.
De voorbije weken vielen opvallend veel treinen uit op de Maaslijn, de spoorverbinding die toch al bekendstaat als probleemlijn. De storingen kwamen op een moment dat net een deel van de treinstellen voor regulier onderhoud in de werkplaats stond, en er dus ook geen vervangend materieel ter beschikking was.
Noodoplossing
Sinds een paar dagen heeft Arriva als noodoplossing de vier treinstellen met de meeste storingen aan de kant gezet. Treinen zijn daardoor korter, en dus ook voller, maar het leidt tot minder uitval en minder problemen met de dienstregeling. Met de carnavalsvakantie voor de deur verwacht Arriva dat dit niet tot grote problemen leidt.
„De treinen staan bij de werkplaats met het verzoek er versneld naar te kijken. We weten niet hoe lang dat gaat duren, maar we hopen dat het na de vakantie is opgelost.”
Probleemlijn
De Maaslijn is al jaren een probleemlijn. De spoorlijn zou eind dit jaar voorzien zijn van elektrische bovenleiding, zodat er nieuwe en minder storingsgevoelige treinen op kunnen rijden. Die elektrificatie heeft echter vier jaar vertraging opgelopen.
In die tijd moet Arriva de bestaande haperende dieseltreinen draaiend zien te houden. Omdat een groot deel van de Maaslijn maar één spoor heeft, leidt een kleine vertraging tot een sneeuwbaleffect omdat tegemoetkomende treinen op elkaar moeten wachten. Dat ontstaat ook als er – zoals vorige week– een goederentrein stilvalt op het tracé.
Arriva erkent dat het schrappen van vier treinen geen definitieve oplossing is. Het bedrijf bekijkt hoe de treinen zodanig opgelapt kunnen worden dat ze probleemloos tot de elektrificatie in 2024 verder kunnen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Er zijn minder tieners in en om Nijmegen, wat betekent dat voor de toekomst van het voortgezet onderwijs?
NIJMEGEN - Het Dominicus College wordt opgeheven omdat er steeds minder tieners zijn. Wat betekent dat voor de andere middelbare scholen? En moet er nóg een school sluiten? Vijf belangrijke conclusies over het voortgezet onderwijs in de regio Nijmegen. -
PREMIUMvraag & antwoord
Alles wat je (niet) wilt weten over de hybride warmtepomp
Wie vanaf 2026 zijn cv-ketel wil vervangen, moet een hybride warmtepomp installeren, zo maakte het kabinet vandaag bekend. Maar past een warmtepomp in elk huis, wat kost-ie en zijn er wel voldoende monteurs? -
Donders Wonders
Verandering is lastig, maar niet voor je brein
Veranderingen zijn stressvol en kunnen soms moeilijk te accepteren zijn, maar onze breinen kunnen de uitdaging goed aan. -
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’
Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen. -
Wandelen in de regio zonder dat de wielen blijven steken
LEUTH/ NIJMEGEN - Het Rijk van Nijmegen geldt als een van de mooiste wandelgebieden van het land, er zijn tientallen routes. In coronatijd ontdekten nog veel meer regiobewoners en bezoekers van buitenaf de geneugten en rust van het lopen in de natuur. Maar voor mensen in een rolstoel, met rollator of kinderwagen waren er nog geen routes. Vanaf nu wel.
-
Superbespaarder
Jasmina: ‘Door onze buffer hebben we het altijd gered en geen dag zonder eten gezeten’
Sommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer Jasmina Borgeld (36), die van haar moeder leerde om creatief met geld te zijn. -
PREMIUM
Het was een ontsnapping als in een film; maar is extra hek met stroomdetectie nu dé oplossing bij tbs-kliniek?
Na twee geslaagde uitbraakpogingen besloot tbs-kliniek De Pompestichting in Nijmegen een extra hek (met stroomdetectie) te laten bouwen. Dat staat er nu, deels. Een miljoenenproject. Wordt het er écht veiliger door? Kliniekdirecteur Edo de Vries: ,,Garanties zijn er niet.” -
PREMIUMKwestie van Dirk
Rebellie in de Hazenkamp: ‘De burger wordt niet serieus genomen’
In de Dromedarisstraat snoeit een man zijn struiken in de voortuin. Hij knoopt een praatje aan met een buurvrouw over het weer, een postbode wordt vriendelijk begroet. Achter hem wandelt een groepje studenten van het naastgelegen roc over straat.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer