Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Artsen: ‘Voer suikertaks in om mensen gezonder te laten leven’

NIJMEGEN - Voer een extra belasting in op levensmiddelen met suiker, om het mensen gemakkelijker te maken gezond te leven. En begin een publiekscampagne die er voor zorgt dat mensen hun leefstijl gaan aanpassen. 

Dat pleidooi houden gezaghebbende medici, academici en andere professionals in de gezondheidszorg in een open brief die maandag wordt gepubliceerd. Specifiek vragen ze aandacht voor het voorkomen van dementie.

,,De bevolking kan best geholpen worden met het aanpassen van de leefstijl”, stelt de Nijmeegse geriater Marcel Olde Rikkert, een van de hoofdauteurs van de brief die gericht is aan vicepremier en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. 

De brief is ondertekend door onder meer 35 professoren, maar ook door vertegenwoordigers van bijvoorbeeld het Trimbosinstituut, gezondheidsdiensten GGD, oud-staatssecretaris Margo Vliegenthart, seniorenbond KBO-PCOB en zorgverzekeraar Menzis.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement