Volledig scherm
Politievlogger Jan Willem © Tom Hessels

Bekende politievlogger Jan-Willem zet video over Vierdaagsefeesten online

videoNIJMEGEN - De bekende politievlogger Jan-Willem, op YouTube goed voor zo’n 220.000 abonnees, heeft vandaag een video over de Nijmeegse Vierdaagsefeesten online gezet. Tijdens de Vierdaagse was Jan-Willem Schut, zoals de agent voluit heet, samen met een collega twee dagen ter ondersteuning in Nijmegen.

In de video, die een goed half uur duurt, krijgt de kijker een kijkje achter de schermen bij de politie tijdens het evenement. 

Zo valt te leren dat de binnenstad in meerdere zones is opgedeeld, waardoor de politie beter het overzicht kan houden. Daarnaast zijn er vooral sfeerbeelden te zien. Zo staat Schut bij een vol Matrixx at the Park, sjeest hij met een politiebootje over de Waal en gaat hij met vele jeugdige fans op de foto.

Rustig en gemoedelijk

De politievlogger gaf in een eerder interview met deze krant al aan dat de Vierdaagsefeesten voor een omvangrijk evenement zeer rustig en gemoedelijk verliepen. ,,De sfeer is geweldig. De eerste nacht ben ik vooral veel met fans op de foto gegaan. Ik denk wel zo’n driehonderd keer’’, gaf de politieagent destijds aan. 

Toch komen er desondanks enkele onwelwordingen en een opstootje met een steekwapen langs in de vlog. De video is het eerste deel van een tweeluik. Volgende week zondag komt het tweede deel online op YouTube. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement