Volledig scherm
PREMIUM
Mink Peeters met zijn vader Geert na zijn transfer als 16-jarige naar Real Madrid. © Bert Beelen

Bernabéu is ver weg voor Mink Peeters in Belgrado: ‘Als ik hier op mijn 23ste nog zit, heb ik wel een probleem’

Mink Peeters behoorde als jeugdspeler van Real Madrid tot dé voetbaltalenten van Europa. Maar de Nijmegenaar leverde zijn contract bij de Spaanse topclub in en speelt nu bij een Servische subtopper.

Zoals de Sava door het Servische landschap kronkelt, zo slalomt de taxi om de kuilen in de weg richting FK Cukaricki. Boven op een berg in Belgrado bevindt zich de nieuwe club van Mink Peeters, profvoetballer uit Nijmegen en oud-jeugdspeler van Real Madrid.

,,Ik behoorde tot de grootste talenten van Europa”, zegt Peeters (21). ,,Nu ben ik een beetje in de vergetelheid geraakt. De laatste twee jaar heb ik te weinig gespeeld. Dan heb je de clubs niet voor het uitkiezen.”

Maagdelijk wit

Hij vertelt over zijn situatie rond de thuiswedstrijd met Vojvodina. Door een knieblessure wacht Peeters na vier maanden nog altijd op zijn debuut voor Cuka. Net als Real Madrid speelt Cukaricki in maagdelijk witte shirts, en net als in Bernabéu in Madrid kauwen de supporters tijdens een wedstrijd op zonnebloempitten.

Maar daarmee houden de overeenkomsten op. Real is de grootste club van de wereld. Real is koninklijk en magisch.

FK Cukaricki is niets van dat alles. Het stadion, dat bestaat uit een lage tribune aan de ene zijde en een kleine hoofdtribune aan de andere kant, is niet beter dan de complexen van veel Nederlandse topamateurclubs.

Cuka is de laatste jaren groot geworden dankzij paracetamolmiljonair Dragan Obradovic. Ondanks het succes in de hoogste Servische competitie (de ploeg staat derde) komen er amper vijfhonderd man af op de wedstrijd.

Quote

De laatste twee jaar heb ik te weinig gespeeld. Dan heb je de clubs niet voor het uitkiezen

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. 't Plein: Tuinvogeltelling
  PREMIUM
  COLUMN

  't Plein: Tuinvogel­tel­ling

  NIJMEGEN - Onlangs las ik in een studie dat door de ruilverkaveling zo'n 80 procent van de akkervogels is verdwenen. Het te open weidelandschap is de oorzaak. Gelukkig las ik tegelijk over de kansen om die vogels weer terug te krijgen. Op de Doornikse Natuurakkers bij Lent waar heggen, struiken, bloemrijke velden en fruitbomen weer een prominente plek hebben gekregen, zijn intussen weer 59 soorten broedvogels gespot. Dit zou de 'gewone boer' toch moeten stimuleren rond zijn akkers ook (weer) zulke échte natuurstroken aan te leggen.
 2. Eerste P-plaatsen voor bakfietsen op Hertogplein als proefproject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  Eerste P-plaat­sen voor bakfietsen op Hertog­plein als proefpro­ject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  NIJMEGEN - Op het brede trottoir van het Hertogplein in Nijmegen zijn drie speciale parkeerplaatsen voor bakfietsen ingericht. In opdracht van de gemeente zijn op de stoep voor speelgoedwinkel De Regenboog vakken gemarkeerd met een bakfietssymbool. Zo kunnen bakfietsbestuurders - onder anderen klanten van de speelgoedshop - hun voertuig kwijt terwijl ze even snel een boodschap doen.
 3. Steun voor klimaatactivist Lars (12) na ophef: ‘Verzet tegen kind met een mening is lekker makkelijk’
  PREMIUM

  Steun voor klimaatac­ti­vist Lars (12) na ophef: ‘Verzet tegen kind met een mening is lekker makkelijk’

  ARNHEM - ,,Ik ken wél kinderen die door hun ouders gedwongen op voetbal moeten, maar geen kinderen die van hun ouders de provincie moeten toespreken.’’ Kindercorrespondent Tako Rietveld (40), die al sinds jaar en dag opkomt voor de mening van kinderen, vindt alle commotie die is ontstaan door de actie van de 12-jarige Lars Westra uit Nijmegen eigenlijk wel prima.