Speelveldje naast basissschool De Buut in Nijmegen.
Volledig scherm
Speelveldje naast basissschool De Buut in Nijmegen. © Paul Rapp

Besluit sportveldje De Buut voor tweede keer uitgesteld

NIJMEGEN - Het besluit over de toekomst van het veelbesproken sportveldje van basisschool De Buut in Nijmegen is wéér uitgesteld. Die knoop zou eerst half juli en toen half september doorgehakt worden. Maar de termijn is gisteren opnieuw met twee maanden verlengd.

Er is volgens een gemeentewoordvoerder meer tijd nodig omdat een aantal onderzoeken, bijvoorbeeld naar het geluid, nog loopt. Zo lang er gezocht wordt naar een oplossing voor het geluidsoverlast van het sportveldje, wil de gemeente niks zeggen over de gesprekken die de wethouders voeren met buurtbewoners, de schooldirectie en ouders. 

Wereldnieuws

Voor de zomervakantie werd bekend dat het veertig jaar oude speelveld naast de Buut eind juli ontmanteld moest worden wegens geluidsoverlast. Het nieuws veroorzaakte alom commotie. Enkele omwonenden van een appartementencomplex uit 2016 hebben last van de spelende kinderen. 

Uit metingen bleek dat de geluidsnormen inderdaad werden overschreden. Er kwam een petitie, kinderen en ouders liepen in een demonstratieve optocht naar het gemeentehuis en het speelveldje was even wereldnieuws. 

In de zomer werd een afkoelingsperiode afgesproken. In afwachting van een definitief besluit, spelen de kinderen van De Buurt er inmiddels weer dagelijks.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Yannieck (7) fietst in zijn wijk al bijna 5000 euro bij elkaar voor NEC,  Boekhoorn doneert ook
    PREMIUM
    video

    Yannieck (7) fietst in zijn wijk al bijna 5000 euro bij elkaar voor NEC, Boekhoorn doneert ook

    NIJMEGEN De belangrijkste investeerders van NEC, Marcel Boekhoorn, Jack Bongers en Harold en Jos Bons - ook wel de vier ‘B's’ genoemd - omarmen de actie van de 7-jarige Nijmegenaar Yannieck Bleumink. Ze doneren samen 1000 euro. Het zoontje van oer-NEC’er René Bleumink (beter bekend als ‘Bleum’) fietste op eerste pinksterdag honderd rondjes van 580 meter door de Nijmeegse wijk Hatert om geld in te zamelen voor NEC.