De politie bekijkt de nieuwe bussluizen op de Waalkade.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie bekijkt de nieuwe bussluizen op de Waalkade. © Gerard Verschooten

Bewoners vrezen nieuwe overlast op Waalkade: auto's kunnen makkelijk over ‘boterzachte’ bussluis

NIJMEGEN - Bewoners vrezen dat de stampende overlast van hangjeugd en snelle auto’s op en rond de westelijke Waalkade terugkeert. De provisorische wegafsluitingen zijn vorige week vervangen door bussluizen, maar die zijn zo laag dat je er met alle voertuigen gewoon overheen kunt. 

0 reacties

 1. Afsluiting Waalkade zorgt voor knelpunt in Benedenstad: het is er héél krap voor vrachtwagens
  Play
  Video

  Afsluiting Waalkade zorgt voor knelpunt in Beneden­stad: het is er héél krap voor vrachtwa­gens

  NIJMEGEN - De afsluiting van de Nijmeegse Waalkade heeft gevolgen voor de verkeersdoorstroming in de Benedenstad. De hoek Priemstraat/Lage Markt vormt een knelpunt voor vrachtwagens. Die kunnen vanuit de Priemstraat alleen nog maar linksaf de Lage Markt op, en daar wacht vaak een rij auto's die juist de Priemstraat ín wil. Bovendien staan er aan beide kanten auto's geparkeerd. En dat is krap, heel krap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.